Međuokružno takmičenje harmonikaša

Poslednje u nizu takmičenja za ovu školsku godinu završavamo mladim harmonikašima koji su na Međuokružnom takmičenju harmonikaša u Negotinu postigli odličan uspeh.

Čestitamo svim učenicima i nastavniku Dušanu i želimo im još puno uspeha i nagrada! Bravo!

 • Uroš Keserić – PRVA NAGRADA (93) u prvoj kategoriji
 • Nikola Ginić – PRVA NAGRADA (97,33) u drugoj kategoriji
 • Marko Pakalović –DRUGA NAGRADA (88,33) u drugoj kategoriji
 • Marko Šolkotović – PRVA NAGRADA (91) u trećoj kategoriji
 • Nikola Pražić – PRVA NAGRADA (90) u trećoj kategoriji
 • Nemanja Balanović – DRUGA NAGRADA (88) u trećoj kategoriji
 • Ognjen Krstić – DRUGA NAGRADA (86,33) u trećoj kategoriji
 • Nikola Šepecanović – LAUREAT (93,67) u četvrtoj kategoriji

Vokalni etno festival mladih


"Dani harmonike", Smederevo


Međunarodni festival "Muzičko proleće", Smederevo


Međunarodno pijanističko takmičenje

Na VI Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu koje je okupilo učesnike iz Bugarske, Crne Gore, Bosne, Makedonije i Srbije, naš učenik drugog razreda, Stefan Birić, nastupio je 09. maja, takmičio se u prvoj kategoriji i osvojio PRVU nagradu (95 poena). Čestitamo Stefanu i njegovoj nastavnici Maji Milošević na još jednoj u nizu prvih nagrada! Bravo!


Festival muzičkih i baletskih škola

Festival muzičkih i baletskih škola Srbije je redovna smotra muzičko-pedagoških dostignuća svih škola za osnovno muzičko i baletsko obrazovanje na teritoriji Srbije i jedina je manifestacija takmičarskog karaktera u kojoj učenici nastupaju i rangiraju se ekipno. Ove godine, domaćin 63. Festivala je OMŠ „Milenko Živković“ iz Paraćina. Petog dana Festivala, 11. maja, nastupila je ekipa solista OMŠ „Konstantin Babić“ Kladovo i postigla sledeće rezultate:

 • Nemanja Najdanović, učenik II razreda trube, iz klase Predraga Tasića - PRVA nagrada (95,28 poena)
 • Danilo Bojanić, učenik IV razreda gitare, iz klase Nikole Mišića - PRVA nagrada (91,28 poena)
 • Marko Šolkotović, učenik IV razreda harmonike, iz klase Dušana Novčića - PRVA nagrada (94 poena)
 • Teodora Maljoković, učenica VI razreda klavira, iz klase Maje Milošević - DRUGA nagrada (89 poena)

Ukupan plasman ekipe i škole je PRVA nagrada (92,39 poena).

Prezadovoljni smo ovakvim uspehom ekipe solista. Naša škola bila je tradicionalno učesnik ove manifestacije, ali je ovo do sada, u poslednjih deset godina najbolji plasman ekipe solista na Festivalu, koji je doneo PRVU nagradu školi. Muzička škola „Konstantin Babić“ Kladovo već pet godina unazad doživljava napredak u takmičarskim postignućima, što je rezultat mladog, ambicioznog i posvećenog nastavnog kadra, ali je ova godina veoma značajna po broju osvojenih prvih nagrada na svim takmičenjima. - izjavila je direktor škole, Vanja Zlatković.


Festival "Harmonija", Rusija

Na završenom 13. Međunarodnom festivalu slovenske muzike pod nazivom „HARMONIJA“, koji je održan u Rusiji ( Belgorod ) u maju mesecu 2018.godine, učenik OMŠ „Konstantin Babić“ iz Kladova, Jovan Tomić (na klavirnoj harmonici), u klasi profesora Dušana Novčića, predstavio je Srbiju i osvojio LAUREAT II STEPENA ( 2. MESTO ) u kategoriji starije grupe od 14-17 godina.

Festival „HARMONIJA“ je takmičenje gde se izvode dela isključivo slovenskih kompozitora. Nastupalo je preko 500 takmičara iz Rusije, Srbije, Ukrajine, Belorusije, a nadmetali su se u različitim starosnim kategorijama na različitim instrumentima.

Tokom festivalskih dana, prof. Novčić i učenik Jovan Tomić, prisustvovalli su predavanjima i seminarima poznatih svestskih profesora: Danijele Rakić , Mihaila Šarabarina i kompozitora Jevgenija Derbenka i Romana Bažilina.

Prof. Dušan Novčić zahvaljuje roditeljima koji su, zajedno sa njim, tražili sponzore koji su prema svojim mogućnostima, pomogli da se otputuje na takmičenje u Rusiju i osvoji prestižnu nagradu sa kojom grad Kladovo može da se ponosi.


"MehFest" Beograd


Republičko takmičenje


Takmičenje mladih pijanista u Zaječaru


"Naujene - 2017", Letonija

Na XV Internacionalnom takmičenju solista na harmonici pod nazivom “NAUJENE – 2017” koje se održalo u Letoniji (Daugavpils) u periodu od 03. 04 – 07.04. 2017. godine, učestvovalo je preko 300 kandidata. Takmičari su dolazili iz Rusije, Poljske, Ukrajine, Litvanije, Letonije, Estonije, Bosne i Srbije (Kladovo).

Učenici naše škole iz klase harmonike profesora Dušana Novčića, Jovan Tomić (V razred) i Filip Matić (VI razred) uzeli su učešće na ovom takmičenju i osvojili I nagrade u svojim kategorijama.

Veoma smo ponosni na ovakav uspeh naših učenika koji su reprezentovali školu i grad na jednom ovako velikom takmičenju.


Memorijalno takmičenje


Takmičenje solfeđa u Zaječaru